Image Alt

Produkty

Mąka typu 00

Tradycja i rzemiosło włoskiej pizzy, zakładają by do jej wyrobu użyć wyłącznie mąki pszennej typu OO. Jest bogata w gluten, wysoko elastyczna i bardzo drobno mielona. Jej właściwości przekładają się na idealną konsystencję ciasta i wyjątkowe walory smakowe po upieczeniu.

Ciasto

Powstaje w oparciu o naszą oryginalną recepturę . Składa się z wody, mąki, drożdży , soli morskiej oraz oliwy extra virgin. Po wyrobieniu ciasto wyrasta przez 24 godziny w specjalnie przygotowanych do tego warunkach, czemu zawdzięcza niepowtarzalną strukturę.

Mozarella

Wytwarzana wyłącznie z mleka krowiego. Ma świeży, łagodny i mleczny smak oraz delikatny maślany zapach. Posiada bardzo dobre walory smakowe.

Wędliny

Przy wyborze wdlin kierujemy się smakiem, sposobem wytwarzania, pochodzeniem i najwyższą jakością. Większość z nich pochodzi z Włoch od certyfikowanych producentów i gospodarstw, wyróżniających się długoletnią tradycją i historiąW naszym menu znajdziecie szynkę parmeńską, szynkę cotto, salami spianata, napoli jak również kiełbasę N duja.